dr. Puskás Réka reumatológus, manuálterapeuta magánorvos

Szakmai hitvallásom

Több mint egy évtized óta dolgozom reumatológusként. Orvosi pályafutásom kezdetén aneszteziológusként dolgoztam ez későbbi hozzáállásomat is nagyban meghatározta. A különböző műtőkben szerzett tapasztalataim, a műtétek utáni és szülés közbeni fájdalomcsillapítás kérdései fogékonnyá tettek az emberi szenvedés iránt. A fájdalomcsillapítás fontossága alapvető értékké vált orvosi gondolkodásomban. Következő szakterületként a reumatológiát választottam, ahol a fájdalomcsillapítás igénye éppúgy felmerül, azonban árnyaltabb, bonyolultabb úton kell a megfelelő fájdalomcsillapítást elérni, miközben a kiesett funkciókat ismét vissza kell nyerni. Nehéz, de nagyon szép feladat ez egy orvos számára!

Reumatológusként munkám során foglalkozom a gerinc tartáshibáinak, kopásos megbetegedéseinek, becsípődéseinek, rándulásainak vizsgálatával és kezelésével. A gerincfájdalmak kezelésében gyakran használatos manuális technikákat betegeimen sikerrel alkalmazom. Szakképzett manuálterapeutaként a gerinc és az ízületek visszafordítható mozgáskorlátozottságainak kezelésére is vállalkozom. Az ízületi porckopás kezelésében a hagyományos fizikoterápia és mozgásterápia mellett az ízületek helyi injekciós kezelése (porcpótló injekciók, szükség esetén szteroidok) alkalmazásában nagy gyakorlatot szereztem.

Különös érdeklődési területem a mozgásszervek területén jelentkező lágyrészfájdalmak elkülönítése és kezelése (izmokból kisugárzó fájdalmak, triggerpontokból eredő fájdalmak, ínhüvely és íntapadási hely problémák, alagútszindrómák, az izomegyensúly megbomlásából származó panaszok, stb.). Egy adott beteg gyógyítása során maximálisan figyelembe veszem a páciens igényeit és lehetőségeit. Minden esetben igyekszem részletesen megértetni betegemmel a feltárt problémát és megnyerni őt a kezelésben való aktív együttműködéshez. Hiszem, hogy a pontos problémafeltárás és a közös munka végül meghozza gyümölcsét. Ezért fejlesztettem 2006-ban indult magánrendelésemet a mozgásszervi kezeléseket is nyújtó, egységes szemlélettel, jó csapatban dolgozó mozgásszervi terápiás szakrendeléssé.

Hobbim a kert és a geocaching. (www.geocaching.hu)

Férjemmel és három közös gyermekünkkel Belbudán élünk.

 

Életrajzi adatok

Életrajzi adatok:

1993-ban szereztem általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen

3 évig aneszteziológus gyakornokként dolgoztam a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen

2001-ben szakvizsgáztam Reumatológiából

1998-2004 között az ORFI különböző osztályain dolgoztam

2004-2011 között a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórházának reumatológusa voltam, ahol a kórház járóbetegein kívül a fekvő betegek konziliáriusi feladatait is elláttam

2012-től reumatológiai magánrendelőmben fogadom betegeimet

További képesítések:

CEDH Homeopátiás vizsga, 2000

Módszerspecifikus pszihoterápia: Szimbólumterápia, 2007

Igazságügyi orvosszakértői nyilvántartásba vétel, 2008

Manuálterápiás oklevél, (Semmelweis Egyetem) 2010

Kineziotaping alaptanfolyam, 2012

Lágyrész manuálterápiás tanfolyam, 2012

FRSB kurzus, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *